O nas

Cementni izdelki Gorec je družinsko podjetje, katerega je leta 1967 ustanovil Jožef Gorec. S proizvodnjo je pričel na majhnem stroju za izdelavo betonskih strešnikov. Za izdelavo betonskih blokov in strešnikov je bilo v začetku potrebno veliko ročnega dela, zato so bile izdelane količine majhne.

Sprva so bili kupci le iz bližnje okolice, z razvojem pa se je proizvodnja širila. Iz popolnoma ročnega dela se je postopoma prešlo na samohodni sistem proizvodnje. Temu primerno se je širila tudi naša prodajna mreža in obseg proizvodnje.

Z začetkom dela mlajšega kadra, je proizvodnja doživela naglo rast in popolno avtomatizacijo. Le to pa nam je omogočilo večji tržni delež, sedaj smo med večjimi proizvajalci cementnih izdelkov v Sloveniji.

Zmogljivost in kakovost nam omogočata, da lahko zadostimo potrebe največjih in najzahtevnejših kupcev. Veseli smo slehernega kupca, kateri se odloči za izdelke iz našega proizvodnega programa. Naše izdelke lahko kupite v vseh večjih slovenskih trgovinah z gradbenim materialom.

Naš proizvodni program obsega izdelovanje: betonskih blokov, betonskih in opečno betonskih vogalnikov, robnikov, travnih plošč, tlakovcev, lomljenih škarpnikov, dimniških plaščev. Naši novejši proizvodi pa so: betonske cevi, pokrovi za betonske cevi, odtočne kanalete in cvetlični škarpniki.

Celoten proizvodni program je certificiran skladno z evropskimi standardi. Kakovost je naše vodilo, kar dokazujemo s tem, da med prvimi v Sloveniji certificiramo proizvode po ustreznih produktnih standardih, nekatere celo prostovoljno po višjih kriterijih kot je obvezno.

Proizvodnjo smo v zadnjih letih razširili iz ene lokacije na dve lokaciji. Poleg matične lokacije v Šentlovrencu smo odprli še dodatno proizvodno enoto v Ivančni Gorici, natančneje v gospodarski coni Škrjanče, ki postaja ena največjih v tem delu Slovenije. Na ta način še dodatno utrjujemo svojo pozicijo na trgu, hkrati pa z dodatnimi proizvodnimi možnostmi ponujamo strankam hitrejši in učinkovitejši dostop do naših izdelkov.

Zavedamo se, da samo s kakovostjo, s strokovnim pristopom in hitro prilagodljivostjo lahko dosežemo želene cilje. Tudi v prihodnje bomo sledili potrebam in povpraševanju trga in razvijali ter proizvajali nove izdelke.

Proizvodnja v Šentlovrencu

Proizvodnja v Ivančni Gorici